
Ένας ακόμα ηγέτης συμφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ύποπτες καθυστερήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για αυτό που είχε ξεκινήσει από την Κίνα και εξαπλώθηκε στον πλανήτη, διαλύοντας την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Λευκός Οίκος ο Εμανούελ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπου και συμφώνησε στην «ανάγκη μεταρρύθμισης του ΠΟΥ».
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα να συγκληθούν σύντομα τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στην πανδημία του κορωνοϊού.
Ακόμα, ο κ. Τραμπ και ο κ. Μακρόν μίλησαν για «κρίσιμα περιφερειακά και διμερή θέματα».
Ο ίδιος, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, πρόσθεσε πως οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, για «τις θετικές εξελίξεις στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την πρόοδο ως προς το άνοιγμα των παγκόσμιων οικονομιών».
https://twitter.com/JuddPDeere45/status/1254485405916954625
Νωρίτερα, μέσα στον μήνα, ο κ. Τραμπ ανέστειλε τη χρηματοδότηση για τον ΠΟΥ, θεωρώντας τον Οργανισμό υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του COVID-19.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι θα επιμείνει στην «πλήρη λογοδοσία» για τις αποτυχίες του Οργανισμού, κάνοντας λόγο και για ανάγκη μεταρρύθμισής του.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον ίσως να μην αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση του Οργανισμού και εξέφρασε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση έναντι του οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι απαιτείται «διαρθρωτική επιδιόρθωση του ΠΟΥ».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.