Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Πάολο Τζεντιλόνι: Βιώσιμο παρά την ύφεση το χρέος της Ελλάδας

Πάολο Τζεντιλόνι: Βιώσιμο παρά την ύφεση το χρέος της Ελλάδας

Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, τόνισε την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, στη σκιά της έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει για τη χώρα μας ύφεση 9,7% του ΑΕΠ για το 2020, τη μεγαλύτερη του μπλοκ.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι η χώρα θα επωφεληθεί των ίδιων κανόνων ευελιξίας σχετικά με τα δημοσιονομικά, που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη, ενώ για την προβλεπόμενη μεγάλη αύξηση του χρέους φέτος υπήρξε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι βιώσιμο.

Αυτό φάνηκε και από την τελευταία έξοδο της χώρας στις αγορές με ικανοποιητικούς όρους στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση και τον ESM για να αποφασίσουν την παράταση του μέτρου.

Σύμφωνα με τoν κ. Τζεντιλόνι, η Ευρώπη βιώνει έναν οικονομικό κλυδωνισμό δίχως προηγούμενο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Τόσο το βάθος της ύφεσης όσο και η ισχύς της ανάκαμψης θα είναι άνισες, καθώς θα εξαρτώνται από την ταχύτητα με την οποία μπορούν να αρθούν οι περιορισμοί, από το πόσο σημαντικές είναι υπηρεσίες, όπως ο τουρισμός και από τους οικονομικούς πόρους κάθε χώρας.

Η απόκλιση αυτή συνιστά απειλή για την ενιαία αγορά και τη ζώνη του ευρώ — ωστόσο μπορεί να μετριαστεί μέσω αποφασιστικής κοινής ευρωπαϊκής δράσης, είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή.

Η Επιτροπή προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί φέτος κατά 9,7% για να αυξηθεί το 2021 κατά 7,9%. Όπως σημειώνει η έκθεση, τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προστασία της οικονομίας αναμένεται να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης στην καταναλωτική δαπάνη σε κάποιο βαθμό και να ανοίξουν τον δρόμο για μία ταχύτερη ανάκαμψη το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.