
Σε όσους υποστηρίζουν ότι η Σοβιετική Ένωση σχεδίασε και ξεκίνησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1941, απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ποιος επιτέθηκε σε ποιον στις 22 Ιουνίου το 41; Ήμασταν εμείς που επιτεθήκαμε στη Γερμανία ή ήταν η Γερμανία που μας επιτέθηκε; Αυτό είναι ανοησία», είπε ο Πούτιν στην ταινία «Πόλεμος για τη μνήμη» που μεταδόθηκε από τον κανάλι Russia – 1.
Ο πρόεδρος σχολίασε επίσης, το ψήφισμα της πολωνικής Κάτω Βουλής που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση φέρουν την ίδια ευθύνη για την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ψήφισμα χαρακτήριζε τα σοβιετικά στρατεύματα, τα οποία απελευθέρωσαν την Πολωνία την περίοδο 1944 – 1945, ως «δυνάμεις κατοχής».
«Δεν νιώθουμε και δεν μπορεί να νιώθουμε ένοχοι. Έχουμε θυσιάσει 27 εκατομμύρια ζωές πολιτών μας, των πολιτών της Σοβιετικής Ένωσης, για τη νίκη. Επομένως, αυτοί που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία δεν μπορούν να έχουν δικαιολογία», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και κάποια χρόνια, οι πολωνικές αρχές προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Σοβιετική Ένωση, αλλά και την κρατική οντότητα που τη διαδέχθηκε, τη Ρωσία, για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.