Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Λαγκάρντ για τα 500 δισ.€: «Πρόκειται για πρόταση φιλόδοξη, στοχευμένη και ευπρόσδεκτη»

Λαγκάρντ για τα 500 δισ.€: «Πρόκειται για πρόταση φιλόδοξη, στοχευμένη και ευπρόσδεκτη»

«Με βάση το μέγεθος της οικονομικής πρόκλησης της ΕΕ, δίνουν σωστά έμφαση στην ανάγκη εξεύρεσης μια λύσης» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε το σχέδιο συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που εισηγήθηκαν Γερμανία και Γαλλία με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής Les Echos.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, Εμανουέλ Μακρόν και Άγκελα Μέρκελ πρότειναν τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των χωρών που επλήγησαν από την πανδημία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο Ταμείο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της εξόδου στις αγορές χρήματoς.

Εξήγησαν δε ότι τα κονδύλια αυτά, θα πρέπει να κατευθυνθούν υπό τη μορφή επιχορηγήσεων -και όχι δανείων- σε τομείς της οικονομίας και περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου που επηρεάστηκαν εντόνως από την εξάπλωση της πανδημίας.

Δηλαδή, θα πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν θα χρειάζεται να αποπληρωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.