Ένα νέο εξαετές ομόλογο τύπωσαν τα Σκόπια, την Πέμπτη, το οποίο θα έχει ύψος 700 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των Σκοπίων το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το ευρωομόλογο αυτό ήταν πέντε φορές υψηλότερο από το ποσό που εκδόθηκε. Το επιτόκιο του συγκεκριμένου ευρωομολόγου ανήλθε στο 3,675%.

Είναι το 7ο ευρωομόλογο στην ιστορία των Σκοπίων, με το 2ο χαμηλότερο επιτόκιο απ΄ όλα τα προηγούμενα στη χώρα. Μόνο το επιτόκιο για το ευρωομόλογο που είχε εκδοθεί το 2018 ήταν χαμηλότερο (2,75%).

Αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία και στις πολιτικές των Σκοπίων, δεδομένου ότι το ευρωομόλογο αυτό εκδόθηκε σε μια εποχή κρίσης, που προκαλείται από τον κορωνοϊό – πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά τη μεγάλη ύφεση – όταν όλες οι οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων, βγαίνουν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους που προκαλούνται από την κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ποσό που άντλησαν τα Σκόπια από την έκδοση του εξαετούς ευρωομολόγου θα διατεθεί για την κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού για εφέτος, το οποίο αναμένεται να ανέλθει στο 6,8% του ΑΕΠ , καθώς και για την αποπληρωμή άλλων υποχρεώσεων του Δημοσίου των Σκοπίων που λήγουν το επόμενο διάστημα.