ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Νότια Κορέα επαναφέρει κάποια περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Νότια Κορέα επαναφέρει κάποια περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα περιορισμούς ότι επαναφέρει κάποια περιοριστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων εστιών της επιδημίας του κορωνοϊού.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά και γυμνάσια της μητροπολιτικής περιοχής της Σεούλ, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της Νότιας Κορέας, θα μπορούν να δέχονται ένα στα τρία παιδιά, με τα υπόλοιπα να συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Νότια Κορέα ήταν η δεύτερη χώρα που επλήγη από την covid-19 μετά την Κίνα, όπου και εμφανίστηκε η επιδημία, όμως η κυβέρνηση κατάφερε γρήγορα να τη θέσει υπό έλεγχο χάρη σε μια στρατηγική διεξαγωγής μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών των μολυσμένων ατόμων.

Οι περιορισμοί που είχαν υιοθετήσει οι νοτιοκορεατικές αρχές ήρθησαν σε μεγάλο μέρος τους στις αρχές Μαΐου και η χώρα βρισκόταν στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα, μέχρι την εμφάνιση νέων εστιών της covid-19 αυτή την εβδομάδα στη Σεούλ και τα περίχωρά της, μια εξέλιξη που ώθησε την κυβέρνηση να επαναφέρει κάποιους περιορισμούς.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες (79). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σήμερα σημείωσε μείωση, στα 58, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα να ανέρχεται σε 11.402.

Η αύξηση των μολύνσεων συνδέεται κυρίως με μια εστία σε αποθήκη της εταιρείας διαδικτυκού εμπορίου Coupang στη Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ, με συνολικά 96 κρούσματα.

“Ζητήσαμε από τους εργαζόμενους στην Coupang και στα μέλη των οικογενειών τους” να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Παρκ Μπαένγκ-μπεόμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου από σήμερα και για δύο εβδομάδες κλείνουν ξανά μουσεία, πάρκα και γκαλερί, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τις εταιρείες να επαναφέρουν την ευελιξία στην εργασία, προωθώντας την τηλεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.