ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αδιαφορεί για τις απειλές των ΗΠΑ η Βενεζουέλα: Έχουν φτάσει 4 ιρανικά πετρελαιοφόρα στη χώρα – Έρχεται και 5ο

Αδιαφορεί για τις απειλές των ΗΠΑ η Βενεζουέλα: Έχουν φτάσει 4 ιρανικά πετρελαιοφόρα στη χώρα – Έρχεται και 5ο

Παρά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πολεμικό Ναυτικό της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι έχουν φτάσει τέσσερα ιρανικά τάνκερ με πετρέλαιο στη χώρα. Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για να στρέψει ο Νικολάς Μαδούρο αλλού την προσοχή.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους πετρελαϊκούς τομείς τόσο του Ιράν όσο και της Βενεζουέλας. Η Τεχεράνη προσφέρει στο Καράκας 1,53 εκ. βαρέλια βενζίνης και συστατικά διύλισης προκειμένου να βοηθήσει τη Βενεζουέλα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει λόγω της κατάρρευσης του συστήματος διύλισής της και των κυρώσεων.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ουάσινγκτον έχει επισημάνει ότι εξετάζει τρόπους απάντησης στην κίνηση αυτή. Το Πολεμικό Ναυτικό της Βενεζουέλας συνόδευσε κάθε ένα από τα τάνκερ μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.

Ιστότοπος που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της ναυσιπλοΐας έδειξε ότι το τάνκερ Faxon έδεσε στο λιμάνι Πουέρτο λα Κρους το οποίο χρησιμοποιεί η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA. Το τρίτο τάνκερ που έφτασε στη χώρα, το Petunia, εισήλθε νωρίτερα χθες Πέμπτη στο λιμάνι Ελ Παλίτο.

Φτάνει και πέμπτο πετρελαιοφόρο στη Βενεζουέλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δύο πρώτα πετρελαιοφόρα ακόμη ξεφορτώνουν, ενώ ένα πέμπτο, το Clavel, διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιας για το Δυτικό Ημισφαίριο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να «πιέζουν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.