ΗΠΑ: Εντυπωσιακό γκράφιτι έξι μέτρων στο σημείο δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ (φωτο)

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό γκράφιτι έξι μέτρων στο σημείο δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ (φωτο)

Με ένα τεράστιο γκράφιτι «ντύθηκε» το σημείο δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Οι καλλιτέχνες Xena Goldman, Cadex Herrera και Greta McLain ξεκίνησαν να φιλοτεχνούν στο σημείο της δολοφονίας μια τοιχογραφία, η οποία πλέον έχει γίνει τόπος προσκυνήματος.

«Ένιωσα ότι πρέπει αμέσως να δράσω», είπε, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Hyperallergic, η Xena Goldman που ήταν η αιχμή του δόρατος στο πρότζεκτ. «Η πλειονότητα των αστυνομικών στη Μινεάπολη δεν ζουν στην πόλη. Το να έχεις αστυνομικούς που δεν εκπροσωπούν την κοινότητα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν δεν αντιπροσωπεύει ούτε εμάς ούτε αυτό που θέλουμε για την πόλη μας. Είναι απολύτως τρομερό».

Έξι μέτρα η τοιχογραφία για τον Τζορτζ Φλόιντ

Στο επίκεντρο της διαστάσεων 6 επί 2 μέτρων τοιχογραφίας είναι το πορτρέτο του Τζορτζ Φλόιντ. Πλαισιώνεται με φιγούρες διαδηλωτών, ζωγραφισμένες μέσα στα γράμματα του ονόματός του. Ως φόντο, ο Herrera ζωγράφισε ένα ηλιοτρόπιο με τα ονόματα άλλων Αφροαμερικανών που έχει σκοτώσει η αστυνομία.

Η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε μέσα σε 12 ώρες, με τη βοήθεια των καλλιτεχνών Niko Alexander και Pablo Hernandez. Όπως τόνισε ο Cadex Herrera, «η ιδέα ήταν να απεικονίσουμε τον Φλόιντ όχι ως μάρτυρα αλλά ως ήρωα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ήταν πηγή φωτός και για την οικογένειά του και για την κοινότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτοικοι της Μινεάπολης πηγαίνουν στη γωνία 38th Street και Chicago Avenue South για να αφήσουν ένα λουλούδι και, στο κάτω μέρος της τοιχογραφίας, στο στήθος του Floyd, κάποιος πρόσθεσε τη φράση «I can breath now».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.