ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εισαγγελείς ζητούν τη σύλληψη για τον κληρονόμο της Samsung

Εισαγγελείς ζητούν τη σύλληψη για τον κληρονόμο της Samsung

Οι εισαγγελείς ζητούν τη σύλληψη του Τζέι Γ. Λι ως ύποπτου για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής και παραβιάσεις των κανόνων ελέγχου, μεταξύ άλλων.

Οι εισαγγελείς στη Νότια Κορέα έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον κληρονόμο του Ομίλου Samsung Τζέι Γ. Λι. Η υπόθεση αφορά συγχώνευση στην οποίαν προχώρησε ο όμιλος το 2015 και φαίνεται ότι βασίστηκε σε λογιστική απάτη που σχεδίασε ο Τζέι Γ. Λι προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα είναι αυτός ο διάδοχος του πατέρα του στο τιμόνι της Samsung.

Εφόσον συλληφθεί ο Λι δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη φυλακή σε λιγότερο από δύο χρόνια από την αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο Λι βρίσκεται αντιμέτωπος ήδη με κατηγορίες για δωροδοκία προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη και να διαδεχθεί τον πατέρα του Λι Κουν-Χι και στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκέουν-Χιε.

Οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το Reuters, ζητούν τη σύλληψη του Λι ως ύποπτου για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής και παραβιάσεις των κανόνων ελέγχου, μεταξύ άλλων. Το δικαστήριο της Σεούλ θα εξετάσει το αίτημα της Εισαγγελίας στις 8 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι οι δικηγόροι του Λι εξέφρασαν «βαθιά λύπη» για την απόφαση της Εισαγγελίας, προσθέτοντας ότι είχαν συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα την ώρα που η Samsung περνούσε κρίση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λι φέρεται να οργάνωσε την εκτίναξη της αξίας της φαρμακοβιομηχανίας Samsung Biologics, που ενσωματώθηκε ως θυγατρική στον όμιλο. Ωστόσο, όταν έγινε η εξαγορά και η μετονομασία της, η αμέσως ωφελούμενη ήταν η ιδιοκτήτριά της, μια άλλη εταιρεία με την ονομασία η Cheil Industries. Σε αυτήν ο κυριότερος μέτοχος είναι ο Τζέι Γ. Λι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, φέρεται να δωροδόκησε πολιτικά στελέχη προκειμένου να εξασφαλίσει την συγκατάθεση της κυβέρνησης στη συγχώνευση δύο από τους πιο προσοδοφόρους κλάδους του γκρουπ Samsung, του κατασκευαστικού και του εμπορικού, με τη δική του εταιρεία, τη Cheil Industries.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.