Να δημιουργηθούν λόχοι Ρομά καταδρομέων! «Για πλάκα» θα μπούμε στην Πόλη!

Ένα εκατομμύριο δολάρια: Τόσο κόστισε η νοσηλεία ενός 70χρονου που νόσησε από κορωνοϊό!

Ένα εκατομμύριο δολάρια: Τόσο κόστισε η νοσηλεία ενός 70χρονου που νόσησε από κορωνοϊό!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ενας 70χρονος Αμερικανός που προσβλήθηκε από την Covid-19 και νοσηλεύθηκε για δύο μήνες στο Σιάτλ έλαβε 181σέλιδο λογαριασμό του νοσοκομείου για να πληροφορηθεί ότι η νοσηλεία του κόστισε πάνω από 1.000.000 δολάρια.

Ο Μάικλ Φλορ εισήχθη στο ιατρικό κέντρο Swedish Issaquah του Σιάτλ στις 4 Μαρτίου. Εμεινε εκεί 62 ημέρες και έφθασε στα πρόθυρα του θανάτου, τόσο που οι νοσηλευτές του κράτησαν ένα βράδυ το τηλέφωνο για να αποχαιρετήσει την γυναίκα του και τα παιδιά του.

Αλλά ανάρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις 5 Μαΐου, υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όμως η καρδιά του κόντεψε να σταματήσει για δεύτερη φορά όταν έλαβε έναν λογαριασμό 181 σελίδων και ύψους 1.122.501,04 δολαρίων, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Seattle Times.

Ο λογαριασμός ήταν λεπτομερής: 9.736 ημερησίως για το δωμάτιο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 409.000 δολάρια για την ειδική αποστείρωση του δωματίου επί 42 ημέρες λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της νόσου, 82.000 δολάρια για την χρήση αναπνευστήρα επί 29 ημέρες, 100.000 δολάρια για φροντίδα έσχατης ανάγκης, όταν επί δύο ημέρες η πρόγνωση έλεγε ότι πεθαίνει.

Ωστόσο, ο Μάικλ Φλορ, που διαθέτει Medicare, υγειονομική κάλυψη ηλικιωμένων, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε δολάριο. Και αυτό διότι το κολοσσιαίο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που υιοθέτησε το Κονγκρέσο προβλέπει πακέτο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών εταιρειών που φρόντισαν ασθενείς της Covid-19.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.