Το Ιράν απέδειξε πολλά σε αυτόν τον ΄πόλεμο...

Φρίκη στην Κίνα: Ξεκίνησε το ετήσιο 10ήμερο φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου – Αντιδρούν οι ακτιβιστές (βίντεο)

Φρίκη στην Κίνα: Ξεκίνησε το ετήσιο 10ήμερο φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου – Αντιδρούν οι ακτιβιστές (βίντεο)

Ξεκίνησε σήμερα στην Κίνα το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου με χιλιάδες ακτιβιστές να αντιδρούν.

Το ετήσιο 10ήμερο φεστιβάλ στην πόλη Γιουλίν συνήθως προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες πολλοί εκ των οποίων αγοράζουν σκύλους για να τους φάνε, όμως φέτος ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων λένε ότι ο αριθμός τους είναι μικρότερος.

Καθώς η κινεζική κυβέρνηση καταρτίζει νέα νομοθεσία για να απαγορεύσει το εμπόριο άγριων ζώων και να προστατεύσει τα οικόσιτα ζώα, οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά του φεστιβάλ αυτού.

«Ελπίζω η Γιουλίν να αλλάξει, όχι μόνο για χάρη των ζώων αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της», δήλωσε ο Πίτερ Λι ειδικός σε θέματα πολιτικής στη Humane Society International, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων. «Το να επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις για την αγοραπωλησία και την κατανάλωση κρέατος σκύλου σε αγορές με συνωστισμό και σε εστιατόρια στο όνομα ενός φεστιβάλ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Ο κορωνοϊός, που πιστεύεται ότι προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει σε ανθρώπους σε μια αγορά στην πόλη Ουχάν, ανάγκασε την Κίνα να επανεξετάσει τη σχέση της με τα ζώα και πλέον το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση άγριων ζώων. Τον Απρίλιο η Σενζέν έγινε η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Επίσης το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας κατέταξε τα σκυλιά στα οικόσιτα ζώα από ζώα φάρμας που θεωρούνταν μέχρι πρότινος, αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει την αγορά στη Γιουλίν.

Ο Ζανγκ Κιανκιάν, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να απαγορευθεί το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου.

«Από τα όσα συνάγουμε από τις συζητήσεις μας με εμπόρους κρέατος, οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος σκύλου», επεσήμανε.«Όμως η απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου θα είναι δύσκολη και θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.