ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Βλ. Πούτιν – Μ. Πεσκόφ: «Απολύτως θρίαμβος»

Ρωσία: Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Βλ. Πούτιν – Μ. Πεσκόφ: «Απολύτως θρίαμβος»

Σε «de facto θριαμβευτικό δημοψήφισμα εμπιστοσύνης στο Βλαντιμίρ Πούτιν» εξελίχθηκε η ψηφοφορία για τις αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα.

Ο λαός υποστηρίζει τις πολιτικές του Ρώσου Προέδρου, όπως τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαΐλ Μισούστιν: «Η ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της κοινωνίας για την πορεία ανάπτυξης της χώρας που πρότεινε ο Πρόεδρος, φυσικά θέτει νέες προκλήσεις για την κυβέρνηση ώστε να εργαστεί για την επίτευξη όλων των στόχων ανάπτυξης της χώρας μας και αυξάνει την προσωπική ευθύνη όλων μας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε από την πλευρά του: «Το βλέπουμε απολύτως ως θρίαμβο. Ήταν ένα de facto θριαμβευτικό δημοψήφισμα εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο Πούτιν. Περιμέναμε έντονο ενδιαφέρον για τις τροποποιήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τόσο υψηλό ποσοστό συμμετοχής και υποστήριξης».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Πρόκειται για το μέλλον της χώρας μας, το εγγύς μέλλον. Φυσικά, είναι αδύνατο να ανακοινώσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία οι Ρώσοι θα αισθανθούν τις αλλαγές, αλλά τώρα που οι Ρώσοι έχουν υποστηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην τροποποίηση του Συντάγματος, αυτό σίγουρα θα αποτελέσει τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

Η ψηφοφορία αφορούσε σε αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα του 1993 όπως η προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο καθορισμός των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και η υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Οι τροπολογίες προβλέπουν, επίσης, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές και από τη στιγμή που δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες σημαίνει πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, προβλέπεται προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και απαγορεύονται οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της. Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι η χρέος της χώρας είναι να προστατεύει την ιστορική αλήθεια και να τιμάει τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.