Ισπανία: Κρατά κλειστά τα σύνορα με Μαρόκο, Αλγερία και Κίνα

Ισπανία: Κρατά κλειστά τα σύνορα με Μαρόκο, Αλγερία και Κίνα

Οι Ισπανοί δείχνουν ακόμη φοβισμένοι μετά τα όσα πέρασαν λόγω της πανδημίας και σήμερα ανακοίνωσε ότι τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Κίνα θα παραμείνουν κλειστά, εφόσον και οι συγκεκριμένες χώρες δεν δέχονται Ισπανούς.

Το διάταγμα που θα επιτρέπει το άνοιγμα των συνόρων της Ισπανίας στις 15 χώρες που περιλαμβάνονται στον ασφαλή κατάλογο που δημοσίευσε στις 30 Ιουνίου η ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα «τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Όμως «στις περιπτώσεις της Κίνας, του Μαρόκου και της Αλγερίας, το άνοιγμα των συνόρων εξαρτάται από την αντίστοιχη ενέργεια των χωρών αυτών και το άνοιγμα των δικών τους συνόρων στους κατοίκους της Ισπανίας», διευκρίνισε το υπουργείο.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα συνοριακά φυλάκια στη Θέουτα και τη Μελίγια, τους δύο ισπανικούς θύλακες στο Μαρόκο, επεσήμανε η ανακοίνωση.

Στην περίπτωση της Κίνας το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι έλαβε υπόψη του τις συστάσεις της ΕΕ ότι τα σύνορα των χωρών μελών θα πρέπει να ανοίξουν μόνο «αφού επιβεβαιωθεί ότι ισχύει αντίστοιχο καθεστώς από την πλευρά της ασιατικής χώρας».

Ένας πρώτος κατάλογος 15 χωρών, οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ και τον χώρο Σένγκεν, δημοσιεύθηκε την Τρίτη, όμως δεν είναι δεσμευτικός.

Για παράδειγμα χθες Πέμπτη η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει τας σύνορά της σε αυτές της χώρες, ενώ η Σλοβενία εξακολουθεί να επιβάλλει περιορισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.