ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βόρεια Κορέα: Οι απαγορευμένες φωτογραφίες που εξόργισαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν (φώτο)

Βόρεια Κορέα: Οι απαγορευμένες φωτογραφίες που εξόργισαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν (φώτο)

Ο φωτογράφος Έρικ Λάφοργκ κατάφερε να πάρει άδεια για να ταξιδέψει έξι φορές στη Βόρεια Κορέα και απαθανάτισε με το φακό του διάφορες στιγμές.

Ωστόσο, πολλές από τις φωτογραφίες του κρίθηκαν απαγορευμένες από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν τις έδωσε στη δημοσιότητα. Μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες που βγαίνουν έξω από τη χώρα φιλτράρονται και κατά 90% έχουν λογοκριθεί. Ο Γάλλος, κατά την τελευταία επίσκεψή του, μπόρεσε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που είχαν απαγορευτεί από το δικτάτορα, ο οποίος έγινε έξαλλος και του απαγόρευσε, στο μέλλον, την είσοδό του στη Βόρεια Κορέα.

Ενδεικτικά, σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές και τους λόγους που απαγορεύτηκαν από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το άγαλμα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ έχει μπροστά του απλωμένα ρούχα. Απαγορεύεται να τραβήξεις φωτογραφία όταν κρύβεται έστω κι ένα μέρος του, όταν φαίνεται η πλάτη του ή όταν υπάρχουν «παρεμβολές».

Ο νεαρός φοράει στραβά το καπέλο του. Απαγορεύεται να φωτογραφηθείς ενώ είσαι κακοντυμένος. Επιπλέον, απαγορεύεται να φωτογραφίζει στρατιώτες.

Βορειοκορεάτης κόβει γκαζόν για να φάει!

Στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν υπολογιστές, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι συνδεδεμένοι με το ηλεκτρικό ρεύμα.


Παιδιά από την επαρχία φοβούνται τις κυλιόμενες σκάλες, αφού δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους.

Οι ουρές είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα και σε κανέναν δεν κάνουν εντύπωση.


Παιδιά κουβαλούν προμήθειες. Απαγορεύεται να δείχνεις, μέσω φωτογραφιών, τη φτώχεια που υπάρχει στη χώρα.

Ελάχιστα είναι τα αυτοκίνητα στον -τεράστιο- δρόμο για την Πιονγκγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτά τα παμπάλαια μέσα γίνονται οι εργασίες στη Βόρεια Κορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.