ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλγαρία: «Λουκέτο» σε κέντρα διασκέδασης – Κεκλεισμένων των θυρών οι αγωνιστικές δραστηριότητες

Βουλγαρία: «Λουκέτο» σε κέντρα διασκέδασης – Κεκλεισμένων των θυρών οι αγωνιστικές δραστηριότητες

Η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Βουλγαρίας έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα και να οδηγηθεί στο κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των ντισκοτέκ, ενώ θα απαγορεύονται οι θεατές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Ακόμα οι δημόσιες συναθροίσεις θα πραγματοποιούνται μόνο για 30 ανθρώπους.

Η βαλκανική αυτή χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 6.342 κρούσματα κορoνοϊού και 259 θανάτους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας. Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 240 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, και ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο του αναμένει ανάλογη αύξηση και κατά τις επόμενες ημέρες.

“Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά θα επαρκέσουν για να σταματήσει η ανοδική τάση. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις σχολικές χοροεσπερίδες και στις συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων σε έναν χώρο”, είπε στους δημοσιογράφους ο Ανάνιεφ.

Δεκάδες άνθρωποι βγήκαν θετικοί στον κορoνοϊό έπειτα από μια χοροεσπερίδα σχολείου στο Βέλικο Τάρνοβο. Επίσης πολλές παραβάσεις των κανονισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης καταγράφηκαν όταν επιτράπηκε η είσοδος σε θεατές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες στις αρχές Ιουνίου.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Lokomotiv Plovdiv και της CSKA Σόφιας θα διεξαχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, καθώς παίκτες της Lokomotiv, αξιωματούχοι των ομάδων και δεκάδες οπαδοί βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους, αλλά στο 50% της χωρητικότητάς τους και με υποχρεωτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, είπε ο υπουργός. Οι γάμοι, οι σχολικές χοροεσπερίδες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα επιτρέπουν παρουσία έως 30 ανθρώπων, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βουλγαρία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας στην χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου ώστε ο υπουργός Υγείας να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιβολή μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.