ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αίγυπτος: O υπουργός Άμυνας ζήτησε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας από τον στρατό

Αίγυπτος: O υπουργός Άμυνας ζήτησε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας από τον στρατό

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αίγυπτος, με τον υπουργό Άμυνας, Μοχάμεντ Ζάκι να προτρέπει στρατό και γενικότερα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση απειλών.

Αυτό έγινε αφού παρακολούθησε το κύριο στάδιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Decisive 2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στο τέλος αυτού του σταδίου της άσκησης, ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, καθώς και την υπερηφάνεια του για την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας επαίνεσε την εξαιρετική απόδοση και την υψηλή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση.

Τους ζήτησε δε να διατηρήσουν το ξεχωριστό αυτό επίπεδο, την αποτελεσματικότητα στη μάχη και την υψηλή αυτοπεποίθηση. Επιπλέον τους κάλεσε να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας μάχης και να θυσιάσουν ό, τι πολυτιμότερο, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι δυνατότητες της χώρας.

Τα πρώτα στάδια της άσκησης περιλάμβαναν την υλοποίηση των στρατηγικών κινήσεων από τις δυνάμεις του εδάφους, ακολουθούμενες από αλεξιπτωτιστές και την εφαρμογή μιας επιτυχούς αμφίβιας επιχείρησης των δυνάμεων στην ακτή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.