Ρίο Ντε Τζανέιρο: Στον «αέρα» το πιο διάσημο καρναβάλι του πλανήτη

Ρίο Ντε Τζανέιρο: Στον «αέρα» το πιο διάσημο καρναβάλι του πλανήτη

Άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί φέτος το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου, αυτό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, καθώς υπάρχει μεγάλο φόβος λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Πολλές σχολές σάμπα στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου του 2021, εφόσον δεν είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του Covid – 19 έως τότε.

Οι Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija – Flor και São Clemente, πέντε από τις 12 μεγαλύτερες σχολές, ανακοίνωσαν στην εφημερίδα “O’ Globo” ότι θα ψηφίσουν για την επ’ αόριστον αναβολή των παρελάσεων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν.

«Είναι απλό, εάν το εμβόλιο δεν έλθει εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα. Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;» , είπε ο πρόεδρος της σχολής Sao Clemente, Ρενατίνιο Γκόμες.

Ο δήμαρχος του Σαλβαδόρ ντε Μπάια (βορειοανατολικά), όπου οι εκδηλώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών, πρότεινε τη μετάθεση του καρναβαλιού σε ολόκληρη τη χώρα για τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, όμως οι διευθυντές των σχολών σάμπα παραμένουν επιφυλακτικοί.

«Χωρίς εμβόλιο, είναι αδύνατο να οργανώσουμε το καρναβάλι, όποια κι αν είναι η ημερομηνία, τον Φεβρουάριο ή τον Ιούνιο», εξήγησε ο Φερνάντο Φερνάντες, ο πρόεδρος του Vila Isabel, εκφράζοντας φόβους ότι οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή έπειτα από δικαστική απόφαση.

«Κινδυνεύουμε να κάνουμε πολυδάπανες επενδύσεις και να δούμε αργότερα την καμπύλη των κρουσμάτων να ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη δικαιοσύνη στο να ακυρώσει τις παρελάσεις», συμπλήρωσε.

Στο καρναβάλι του Ρίο, κάθε σχολή συμμετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη της που χορεύουν, φορώντας κοστούμια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τραγουδώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, η οποία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.

«Πώς θα γίνει; Με μια απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των χορευτών; Όλος ο κόσμος θα τραγουδάει φορώντας μάσκα;», διερωτήθηκε ο Φερνάντες. “Ποιο θα είναι το βάρος στη συνείδηση ενός υπεύθυνου που θα έβλεπε καμιά πενηνταριά μέλη της σχολής του να πεθαίνουν μετά την παρέλαση», λέει ο Ελίας Ρίτσε, πρόεδρος της Mangueira.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πολιτεία του Ρίο, ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για περισσότερα από 132.000 κρούσματα και 11.474 νεκρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.