ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πυρκαγιά στον καθεδρικό της Ναντ: Από την Ρουάντα που εργάζονταν ως… εθελοντής ο δράστης που ομολόγησε

Πυρκαγιά στον καθεδρικό της Ναντ: Από την Ρουάντα που εργάζονταν ως… εθελοντής ο δράστης που ομολόγησε

Μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Νάντης στη δυτική Γαλλία, ένας Ρουαντέζος που εργάζονταν ως…εθελοντής στην εκκλησία ομολόγησε την πράξη του και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 39χρονος άνδρας «ομολόγησε στη διάρκεια την πρώτης του εμφάνισης ενώπιον δικαστή ότι έβαλε τρεις εστίες φωτιάς στον καθεδρικό ναό», διευκρινισε ο εισαγγελέας της Νάντης Πιερ Σενές σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα Presse-Ocean.

O Ρουαντέζος παράνομος μετανάστης είχε αρχικά συλληφθεί στις 18 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα Πιερ ε Σεν Πολ, όμως αφέθηκε ελεύθερος την επομένη χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο LCI είναι από τη Ρουάντα, εργαζόταν ως εθελοντής στον ναό και του είχε ανατεθεί να κλειδώσει το κτίριο το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σεν.

Οι ερευνητές θέλησαν να τον ανακρίνουν διότι στην εκκλησία δεν εντοπίστηκαν σημάδια διάρρηξης και ήταν γνωστό ότι το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά ο 39χρονος άνδρας είχε αναλάβει να κλειδώσει τον ναό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης ξέσπασε 15 μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.