ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κολομβία: Περισσότεροι από 10.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό – Στο επίκεντρο παραμένει η Μπογοτά

Κολομβία: Περισσότεροι από 10.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό – Στο επίκεντρο παραμένει η Μπογοτά

Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 295 θάνατοι και 9.488 νέα κρούσματα, με τους νεκρούς να ξεπερνάνε τις 10.000 και πλέον η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Στη χώρα έχει επιβληθεί lockdown από τις 25 Μαρτίου και ως τις 30 Αυγούστου. Ωστόσο γίνονται ολοένα και περισσότερες εξαιρέσεις με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας της Κολομβίας, η οποία έχει πληγεί πολύ από την καραντίνα.

Με το 39% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν χθες Παρασκευή, η Μπογοτά παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας στην Κολομβία. Οι αρχές της πρωτεύουσας αναμένουν η επιδημία να φτάσει την κορύφωσή της τον Αύγουστο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων από το βάρος των ασθενών με κορωνοϊό, η δήμαρχος της Μπογοτά Κλαούντια Λόπες επέκτεινε χθες και για έξι ημέρες την αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές της πόλης και τα περίχωρά της. Πλέον το μέτρο αφορά 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έναντι 2,8 εκατομμυρίων μέχρι πρότινος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κολομβία, με 50 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19 στη Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.