«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Σ.Μπίγκουν: «Οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον έλεγχο όπλων δεν έχουν σχέση με Λευκορωσία και Α.Ναβάλνι»

Σ.Μπίγκουν: «Οι συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον έλεγχο όπλων δεν έχουν σχέση με Λευκορωσία και Α.Ναβάλνι»

Ο Αμερικανός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Στέφεν Μπίγκουν υποστήριξε πως οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον έλεγχο όπλων δεν θα εκτροχιαστούν από την αντίδραση της Ουάσινγκτον σε σχέση με την Λευκορωσία ή την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Κανείς στις ΗΠΑ δεν συνδέει τις θέσεις μας (σ.σ. στο ζήτημα του ελέγχου όπλων) με την βία στη Λευκωσία, ή την τραγική δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Συνθήκη New START θα συνεχιστεί με επιτυχία παρά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Έρχονται κυρώσεις κατά Λευκορωσίας

Εξάλλου, προανήγγειλε κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Λευκορωσίας, υπεύθυνους για τη βία στις διαδηλώσεις στη χώρα και την εκλογική απάτη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε λίγες ημέρες, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ, όπως πρόσθεσε, σχεδιάζουν κυρώσεις σε συνεργασία με την ΕΕ.

Ο Μπιγκούν ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν αξιωματούχους και πιθανόν περιορισμούς στη βίζα. Πιθανά είναι και οικονομικά μέτρα, παρότι, όπως παραδέχτηκε, θα πλήξουν αδιακρίτως τους πολίτες.

Αρνήθηκε να κάνει σενάρια για την πιθανότητα κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη στήριξή της στον Λευκορώσο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.