
Ακόμη ένα μήνυμα πως η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες/ παράνομους μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας έστειλε ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης, Γκερντ Μίλερ.
«Η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει ένα παράδειγμα και να δεχτεί 2.000 άτομα. Εάν έπαιρνα αυτήν την εντολή(από την Μέρκελ) ως Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης, (το θέμα) θα μπορούσε να επιλυθεί εντός τριών ημερών», τόνισε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).
«Η Mόρια είναι μια τελευταία έκκληση αφύπνισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από πέντε χρόνια συζήτησης για τους πρόσφυγες, ήρθε η ώρα να μην υπολογίζουμε πλέον σε μια ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή», πρόσθεσε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ουσιαστικά απομακρύνθηκε από τον (επίσης χριστιανοκοινωνιστή) ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος δεσμεύτηκε μόνο ότι η Γερμανία θα δεχτεί 100 έως 150 ανήλικους πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Λέσβου -σε πρώτη φάση- και απαγορεύει σε ομοσπονδιακά κρατίδια και την τοπική αυτοδιοίκηση που το επιθυμούν να δεχτούν άλλους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.