Γερμανία: Η κυβέρνηση θα διαθέσει 64,5 δις ευρώ για επιδόματα των αλλοδαπών μέχρι το 2024

Γερμανία: Η κυβέρνηση θα διαθέσει 64,5 δις ευρώ για επιδόματα των αλλοδαπών μέχρι το 2024

Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 64,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια προκειμένου αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του κύματος προσφύγων και παράνομων μεταναστών προς τη Γερμανία από το 2015, σύμφωνα με κατάλογο που κατάρτισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το περιοδικό “Spiegel”.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σχεδιάζει να διαθέσει 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021 και άλλα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος. Προβλέπονται επίσης ακόμα 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2023, πριν το ποσό που θα διατεθεί για τους αιτούντες άσυλο μειωθεί στα 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024.

Τα περισσότερα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των αιτιών της φυγής από τις χώρες προέλευσης όσων ζητούν προστασία. Το ποσόν που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό ανέρχεται στα 25,4 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, ενώ 22,9 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για κοινωνικές παροχές στους αλλοδαπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να διαθέσει 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τα έτη αυτά για μέτρα ένταξης των παράνομων μεταναστών, όπως είναι τα μαθήματα γλωσσών. Τέλος, προορίζει 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την απαλλαγή των δήμων και των κοινοτήτων από το κόστος των αλλοδαπών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.