
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τεθεί αυτοβούλως σε απομόνωση αφού ένας υφυπουργός, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.
Ο Μπορίσοφ είπε ότι βγήκε αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα, πριν από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κιθ Κράτς, που είναι αρμόδιος για θέματα οικονομικής ανάπτυξης, ενέργειας και περιβάλλοντος. Ενημερώθηκε όμως το απόγευμα ότι ο υφυπουργός Υποδομών Νικολάι Νάνκοφ βρέθηκε θετικός και αποφάσισε να απομονωθεί μέχρι να αποφασίσουν οι υγειονομικές αρχές αν θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ή όχι.
«Περιμένω την εντολή των υγειονομικών αρχών και μέχρι τότε θα είμαι σε αυτοαπομόνωση. Ήρθα σε επαφή μαζί του (σ.σ. με τον Νάνκοφ) για τελευταία φορά πριν από πέντε ημέρες», έγραψε στο Facebook.
Τα κρούσματα στη Βουλγαρία αυξάνονται από τις αρχές Οκτωβρίου και σήμερα ανακοινώθηκαν 1.595 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 34.930. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 1.064 πέθαναν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.