ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χάος στην Ρώμη μετά την ώρα έναρξης της απαγόρευση κυκλοφορίας – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας για τα μέτρα

Χάος στην Ρώμη μετά την ώρα έναρξης της απαγόρευση κυκλοφορίας – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας για τα μέτρα

Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Ιταλία που διαμαρτύρονταν για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας συγκρούστηκαν με την αστυνομία τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο κέντρο της Ρώμης, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι διαδηλωτές στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, περίμεναν μέχρι ένα λεπτό πριν τα μεσάνυκτα –όταν ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας– για να ρίξουν πυροτεχνήματα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, να βάλουν κουκούλες και να ρίξουν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον της αστυνομίας.

Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την απόφαση που ελήφθη αυτή την εβδομάδα για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές: της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης.

Στη Νάπολη αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν νεαροί που ήταν αντίθετοι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Πιθανό να ανακοινώσει νέα μέτρα ο Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει εκ νέου lockdown, το οποίο έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία, όπως αυτό που είχε τεθεί σε ισχύ την άνοιξη για δύο μήνες κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Ωστόσο είναι πιθανό ο Κόντε να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ωρών λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ και το κλείσιμο των δημόσιων γυμναστηρίων και πισίνων.

Το Πεδεμόντιο και η Σικελία θα επιβάλουν την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες, κάτι που ενδέχεται να μιμηθούν και άλλες επαρχίες εκτός κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου αυτού σε εθνικό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου γίνονται εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής προς τους κατοίκους της Ρώμης να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ναπολιτάνων και να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.