Αυτό με τον Λίβυο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πόσο τυχαίο ήταν άραγε;

EΕ: Για το τέλος του 2021 μετατίθεται ο στόχος της έκδοσης όλων των «παγωμένων» συντάξεων

EΕ: Για το τέλος του 2021 μετατίθεται ο στόχος της έκδοσης όλων των «παγωμένων» συντάξεων

Για το τέλος του 2021, από τα μέσα του επόμενου έτους που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, παρατείνεται ο στόχος για μηδενισμό του stock των εκκρεμών συντάξεων.

Το νέο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων αποκαλύπτεται στην έκθεση της Ε.Ε. για την 8η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με την επισήμανση ότι η χρονική μετάθεση του στόχου κρίνεται αναγκαία λόγω τεχνικών καθυστερήσεων που οφείλονται στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Λόγω της απρόβλεπτης αύξησης των αιτήσεων για συντάξεις, η οποία προκλήθηκε από νομικούς και τεχνικούς παράγοντες, η πλήρης εκκαθάριση των συνταξιοδοτικών απαιτήσεων αναμένεται έως τον Δεκέμβριο του 2021» αναφέρεται στην έκθεση της κομισιόν η οποία ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την αδυναμία των δημοσίων υπηρεσιών και ειδικά του ΕΦΚΑ και του συστήματος ΑΤΛΑΣ να ικανοποιήσουν μέσα στους επόμενους μήνες τον όγκο των αιτημάτων συνταξιοδότησης.

Προς το παρόν στη πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ υποβάλλονται αιτήσεις μόνο για απονομή συντάξεων γήρατος σε αγρότες και αίτηση μεταβίβασης λόγω θανάτου. Παράλληλα, λόγω της συνεχιζόμενης συσσώρευσης εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης θεσπίστηκε η αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία οι εκκρεμείς συντάξεις αγγίζουν τις 119.568 ενώ τον ίδιο μήνα υπήρξαν 19.632 απονομές νέων συντάξεων. Η κυβέρνηση προσδοκά , ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα παρουσιάσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκκρεμών συντάξεων.

Από την έκθεση της Κομισιόν προκύπτει πως η ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα και την επικείμενη εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στην ΑΑΔΕ αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τους θεσμούς όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Όπως είναι γνωστό , λόγω της πανδημίας, ο στόχος για επέκταση του συστήματος με ένταξη νέων περιοχών και η αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης δεν καλύφθηκε στα μέσα του 2020 και μεταφέρθηκε για το 2021. Το νέο χρονοδιάγραμμα ορίζει ολοκλήρωση της άσκησης τον Μάρτιο του 2021 «εγκαίρως για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων τον Αύγουστο του 2021».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.