Το υψηλότερο δέντρο της Ουαλίας έγινε… ένα τεράστιο χέρι (φώτο)

Το υψηλότερο δέντρο της Ουαλίας έγινε… ένα τεράστιο χέρι (φώτο)

Το πρώην υψηλότερο δέντρο της Ουαλίας έγινε… ένα τεράστιο χέρι! Και όχι δεν κάνουμε πλάκα.

Άλλη έννοια στο palm tree (φοίνικας), για την ακρίβεια την… κυριολεκτική, έδωσε ο καλλιτέχνης Simon O’Rourke.

Και πώς όχι όταν κατάφερε, μόνο με το πριόνι του να δώσει πνοή σε ένα κατεστραμμένο δέντρο, μετατρέποντάς το σε ένα τεράστιο γλυπτό από ξύλο. Και όπως μαρτυρά και το όνομά του «Giant Hand of Vyrnwy», πρόκειται για ένα τεράστιο χέρι ύψους 15 (και λίγο παραπάνω) μέτρων.

Η βάση του γλυπτού είναι ένα τυπικό δέντρο, ωστόσο ανεβάζοντας κάποιος το βλέμμα του, μπορεί να το δει να «ξεγυμνώνεται» μέχρι να καταλήξει στην παλάμη (palm) και τα δάχτυλα.

Το «Giant Hand of Vyrnwy» είναι σκαλισμένο στο πρώην ψηλότερο δέντρο της Ουαλίας.

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο O’Rourke έφτιαξε το γλυπτό. Το δέντρο είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από μια καταιγίδα και επρόκειτο να κοπεί, ωστόσο ο κυβερνητικός οργανισμός «Natural Resource» ανέθεσε στον Ουαλό να το μετατρέψει σε έργο τέχνης.

«Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος με την προοπτική να σκαλίσω αυτόν τον γίγαντα και να δημιουργήσω ένα μνημείο για ένα τόσο γνωστό αξιοθέατο», εξηγεί ο O’Rourke, προσθέτοντας: «Άρχισα να ερευνώ την περιοχή και ανακάλυψα ότι το δάσος που βρισκόταν το δέντρο ήταν γνωστό ως οι “Γίγαντες του Βέρνγουι”. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και αποφάσισα να φτιάξω ένα τεράστιο χέρι, συμβολίζοντας τους γίγαντες και την τελευταία προσπάθεια του δέντρου να φτάσει στον ουρανό!».

Για να δημιουργηθεί το χέρι, ο O’Rourke δούλευε επί έξι ημέρες πάνω σε μία ξύλινη κατασκευή, ενώ όταν ολοκλήρωσε το έργο του, το επικάλυψε με λάδι βολφραμίου, ένα έλαιο φυτικής προέλευσης που είναι ασφαλές για το περιβάλλον.

«Απόλαυσα να δουλεύω πάνω στο γλυπτό. Μου θύμισε πόσο μικροί είμαστε σε σύγκριση με μερικούς από τους ζωντανούς οργανισμούς σε αυτόν τον πλανήτη», εξομολογήθηκε ο Ουαλός καλλιτέχνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.