ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το θαύμα της τεχνολογίας: Μητέρα και μωρό έχουν διαφορά μόλις… 18 μήνες (φώτο)

Το θαύμα της τεχνολογίας: Μητέρα και μωρό έχουν διαφορά μόλις… 18 μήνες (φώτο)

Θαύματα συμβαίνουν ακόμη και σήμερα, απλά χρειάζονται την βοήθεια της τεχνολογίας και της ιατρικής για να γίνουν πραγματικότητα.

Όπως η συγκεκριμένη μητέρα που έχει διαφορά μόλις 18 μήνες με το μωρό της, το οποίο ήταν κατεψυγμένο για σχεδόν 27 χρόνια.

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον ήρθε στον κόσμο από έμβρυο που είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση της μητέρας της, Τίνα, ηλικίας 29 ετών σήμερα, η οποία αντίκρισε το φως της ζωής τον Απρίλιο του 1991. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους αυτό. Αλλά σε ό,τι μας αφορά, η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα», λέει περιχαρής η γυναίκα από το Νόξβιλ του Τενεσί.

Σύμφωνα με ερευνητές της Preston Medical Library του Πανεπιστημίου του Τενεσί, η Μόλι θα καταχωρηθεί στα ιστορικά βιβλία ως το έμβρυο που παρέμεινε επί μεγαλύτερο διάστημα στην κατάψυξη πριν εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό. Kαι το αξιοσημείωτο είναι ότι η μικρή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η αδελφή της, Έμα Ρεν, που είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη επί 24 χρόνια μέχρι τη γέννησή της τον Νοέμβριο του 2017.

Τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί μαζί και είναι από γενετικής άποψης δίδυμα. Αποψύχθηκαν με διαφορά τριών ετών στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) των ΗΠΑ, προτού μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας τους, ενώ οι βιολογικοί γονείς τους -ως ανώνυμοι δωρητές – παραμένουν άγνωστοι. Η Τίνα κι ο 36χρονος σύζυγός της Μπέντζαμιν αποτάνθηκαν στο NEDC καθώς είχαν αποτύχει οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν δικά τους παιδιά με φυσικό τρόπο, δεδομένου ότι ο Μπέντζαμιν πάσχει από κυστική ίνωση, που μπορεί να προκαλέσει στειρότητα. Το ζευγάρι, που έχει κλείσει δέκα χρόνια γάμου, είχε σκεφθεί παλαιότερα το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, αλλά στις αρχές του 2017 οι γονείς της Τίνα τους είπαν για μια ΜΚΟ, που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην προσπάθεια να αποκτήσουν παιδί με έμβρυο κάποιου ανώνυμου δωρητή, αφού είδαν ένα σχετικό θέμα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Στην αρχή είπαμε ότι αυτό ακούγεται πολύ τρελό, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τη σκέψη αυτή απ’ το μυαλό μας», είπε η 29χρονη.

Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το NEDC, που έχει την έδρα του στην πόλη τους και διάλεξαν από ζευγάρια μετρίου αναστήματος όπως και οι ίδιοι ένα έμβρυο, που έμελλε να γεννηθεί τον Μάρτιο του 2017: την Έμα. Η Τίνα έμαθε την μέρα που της τοποθέτησαν το έμβρυο στη μήτρα, ότι ήταν στην κατάψυξη επί 24 χρόνια. «”Τι σημαίνει αυτό;”, ρώτησαν τον γιατρό κι εκείνος μου απάντησε: “μπορεί να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ”. Κι εγώ τον εμπιστεύτηκα». Η Έμα έφερε το χαμόγελο στα χείλη τους, φώτισε τη ζωή της οικογένειας και δύο χρόνια αργότερα θέλησαν να της χαρίσουν ένα αδελφάκι. Κι έτσι κατέληξαν στα δύο εναπομείναντα έμβρυα από τους ίδιους δωρητές. Το δεύτερο μωρό τους ήλθε στον κόσμο υγιέστατο μετά από έναν σχετικά άνετο τοκετό… «Αισθανόμαστε ευλογημένοι που κρατάμε τη Μόλι στα χερια μας. Είναι απίστευτο», λέει περιχαρής η Τίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την Έμα; Μπορεί να έχασε τα προνόμια της μοναχοκόρης, αλλά είναι ξετρελαμένη με το μωρό, που θέλει να το κρατά συνέχεια στην αγκαλιά της. Η Έμα ενθουσιάστηκε όταν οι γονείς της τής χάρισαν μια κούκλα τη μέρα που έφθασε στο σπίτι η Μόλι. Της έδωσε μάλιστα το όνομα της αδελφούλας της κι όλη την ώρα «αντιγράφει ό,τι κάνουμε με το μωρό στην κούκλα της», όπως λέει η μητέρα της. Ο Μπέντζαμιν κι η Τίνα κάνουν ήδη σχέδια για το επόμενο μωρό, μόνον που την άλλη φορά δεν θα είναι από κατεψυγμένο έμβρυο, αλλά από υιοθεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.