Σας έχω πει ότι τα «δωρεάν» ελληνικά όπλα σε Σαουδική Αραβία και Ουκρανία έχουν χρυσοπληρωθεί...

Μεξικό: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πύργο των Αζτέκων φτιαγμένο από… κρανία (φωτό)

Μεξικό: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πύργο των Αζτέκων φτιαγμένο από… κρανία (φωτό)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Αρχαιολόγοι από το Μεξικό ανακάλυψαν 119 κρανία στην πρωτεύουσα των Αζτέκων τα οποία ήταν ενσωματωμένα σε έναν πύργο που έχτισαν πριν από περίπου πέντε αιώνες, όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.

Σημειώνεται ότι από το 2015 είχε ανακαλυφθεί τμήμα του πύργου το οποίο θεώρησαν ότι ήταν ο κύριος τόπος τρόπαιων στην πρωτεύουσα των Αζτέκων. Από τότε έχουν βρεθεί ενσωματωμένα στο κτίσμα 603 κρανία.

Όπως αναφέρει το Associated Press, τα κρανία ανήκουν σε ανθρώπους που θυσιάστηκαν. Πολλά από αυτά χρονολογούνται από το 1486 έως το 1502 και ήταν διατεταγμένα σε έναν κύκλο με πολλά στρώματα.

Ένα μέρος του κύκλου περιλαμβάνει κρανία τα οποία είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να κοιτάζουν προς το κέντρο του κύκλου, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστός ο λόγος που το έκαναν αυτό.

Σημειώνεται ότι κατά τον 15ο και στις αρχές του 16ου αιώνα η αυτοκρατορία των Αζτέκων βρισκόταν στο αποκορύφωμα της ακμής της. Ο μακάβριος αυτός πύργος θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη κύρους και δύναμης, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι ανθρωποθυσίες ήταν κάτι κοινό στις κοινωνίες των Αζτέκων.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη είναι μέρος του «Huey Tzompantli» που ήταν αφιερωμένος στον «Huitzilopochtli», θεό του πολέμου, του ήλιου, των ανθρωποθυσιών και προστάτη της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας, Τενοστιτλάν, σύμφωνα με το BBC.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.