ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φουντώνουν οι θρύλοι για πειρατές της Καραϊβικής με μυστήριο θησαυρό που ξεβράστηκε στη Βενεζουέλα

Φουντώνουν οι θρύλοι για πειρατές της Καραϊβικής με μυστήριο θησαυρό που ξεβράστηκε στη Βενεζουέλα

Η ζωή ενός νεαρού ψαρά στη Βενεζουέλα άλλαξε ξαφνικά. O Γιολμάν Λάρες, επέστρεφε στην καλύβα του με στέγη από κασσίτερο, στο χωριό Γκουάκα, στην ακτή της Καραϊβικής, όταν είδε κάτι να γυαλίζει στην παραλία. Ψηλαφώντας με τα χέρια του στην άμμο, ανακάλυψε ένα χρυσό μενταγιόν με την εικόνα της Παναγίας.

Το ψαροχώρι, κάποτε βρισκόταν στο κέντρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ψαριών της Βενεζουέλας, αλλά λόγω της έλλειψης βενζίνης, έχουν κλείσει πλέον τα περισσότερα από τα μικρά συσκευαστήρια αλιευμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η «ανακάλυψη» του Λάρες μοιάζει με θαύμα.

«Άρχισα να τρέμω, έκλαιγα από χαρά» δήλωσε στους «New York Times» ο Λάρες. Όπως είπε «ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι θαυμάσιο».

Ο Λάρες αποκάλυψε τι είχε συμβεί στον πεθερό του, επίσης ψαρά και γρήγορα όλο το χωριό στο οποίο διαμένουν 2.000 άνθρωποι, άρχισε ένα κυνήγι θησαυρού στην παραλία, ψάχνοντας και για άλλα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να είχαν θαφτεί στην άμμο.

Εκατοντάδες πολύτιμα αντικείμενα

Από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι έρευνές τους έχουν αποδώσει και έχουν βρεθεί στην ακτή εκατοντάδες κομμάτια χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, στολίδια και ψήγματα χρυσού.

Δεκάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει ότι έχουν ανακαλύψει τουλάχιστον ένα πολύτιμο αντικείμενο, όπως ένα χρυσό δαχτυλίδι και σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάποιοι πούλησαν τα «ευρήματά» τους μέχρι και 1.500 δολάρια (περίπου 1.230 ευρώ).

Κανείς πάντως δεν γνωρίζει από που προήλθε ο χρυσός που κατέληξε στην παραλιά του Γκουάκα. Το μυστήριο επιτείνουν οι θρύλοι για τους πειρατές της Καραϊβικής και οι χριστιανικές παραδόσεις.

Το Γκουάκα, βρίσκεται στη χερσόνησο Παρία, εκεί όπου το 1498 ο Χριστόφορος Κολόμβος έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του στη Νότια Αμερική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε ο Λάρες, από τα κοσμήματα που βρήκε έβγαλε 125 δολάρια (102 ευρώ) τα οποία χρησιμοποίησε για να αγοράσει χύμα συρραπτικά, γλυκό ψωμί για τα παιδιά του, για να επιδιορθώσει την τηλεόρασή του και να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο ηχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.