Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Δικηγορική ομάδα Τραμπ: Καμιά εξουσία από την Γερουσία για να δικάσει τον πρώην αμερικανό πρόεδρο

Δικηγορική ομάδα Τραμπ: Καμιά εξουσία από την Γερουσία για να δικάσει τον πρώην αμερικανό πρόεδρο

Οι δικηγόροι της νομικής ομάδας υπεράσπισης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιχειρηματολόγησαν σήμερα ότι η αμερικανική Γερουσία δεν έχει την εξουσία να τον δικάσει ως πολίτη με την κατηγορία ότι υποκίνησε μια εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Σε ένα υπόμνημα που κατατέθηκε μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η νομική ομάδα του Τραμπ επίσης προέβαλε το νομικό επιχείρημα ότι η Γερουσία δεν έχει δικαιοδοσία να τον εμποδίσει να αναλάβει δημόσιο αξίωμα στο μέλλον, κάτι που θέλουν να πετύχουν πάση θυσία οι «Δημοκρατικοί».

Λίγο νωρίτερα, οι Δημοκρατικοί βουλευτές που ανέλαβαν τον ρόλο των εισαγγελέων στη δεύτερη δίκη του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου ενώπιον της Γερουσίας, υποστήριξαν πως οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο, συνιστούν «προδοσία ιστορικών διαστάσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.