ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αργεντινή: Σμήνος κουνουπιών σκόρπισε τον τρόμο σε αυτοκινητόδρομο (βίντεο)

Αργεντινή: Σμήνος κουνουπιών σκόρπισε τον τρόμο σε αυτοκινητόδρομο (βίντεο)

Τρομακτικές εικόνες αντίκρισαν οδηγοί σε αυτοκινητόδρομο του Μπουένος Άιρες. Ο απειλητικός σίφωνας που ερχόταν προς το μέρος τους δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σμήνος… κουνουπιών!

Τις πρωτοφανείς εικόνες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, κατέγραψε οδηγός στην Οδό 74, ανάμεσα στις πόλεις Χενεράλ Χουάν Μαδαριάγα και Πιναμάρ της Αργεντινής.

«Δείχνει να μεγαλώνει, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου», ακούγεται να λέει μια φωνή στο βίντεο.

Το Μπουένος Άιρες είναι αντιμέτωπο με μια «εισβολή» από εκατομμύρια κουνούπια, η οποία σύμφωνα με τον Χουάν Χοσέ Γκαρσία, ερευνητή του κέντρου CEPAVE που μελετά τα παράσιτα και τους οργανισμούς που μεταφέρουν ασθένειες, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν, σε πολλά σημεία, λιμνάζοντα νερά, όπου τα θηλυκά αφήνουν τα αυγά τους και του… έδωσαν και κατάλαβε, με αποτέλεσμα να κουνούπια να κυκλοφορούν πλέον σε… σμήνη.

Όσο τρομακτικά και αν είναι ωστόσο σε τέτοια μεγάλη συγκέντρωση, τα κουνούπια δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους στην περιοχή, οι οποίοι καλό θα ήταν πάντως να εφοδιαστούν με λίτρα αντικουνουπικών.

Όπως διευκρίνισε ο Γκαρσία, οι αγροτικές καλλιέργειες και εργασίες είναι αυτές που θα επηρεαστούν από την εισβολή των κουνουπιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.