ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Η παγωμένη πόλη Βορκουτά – Χιόνι και πάγος καλύπτουν εγκαταλελειμμένο οικισμό (βίντεο)

Ρωσία: Η παγωμένη πόλη Βορκουτά – Χιόνι και πάγος καλύπτουν εγκαταλελειμμένο οικισμό (βίντεο)

Στη ρωσική πόλη Βορκουτά, ο πάγος και το χιόνι έχουν καλύψει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Οι εικόνες είναι από έναν οικισμό, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη των ορυχείων, που βρίσκεται περισσότερα από 100 χλμ. βόρεια του Αρκτικού κύκλου και σχεδόν 2.000 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

Η περιοχή είναι γνωστή για τις ακραίες καιρικές συνθήκες της. Σύμφωνα με την Daily Mail, καταγράφονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η μετανάστευση που σημειώνεται κάθε χρόνο στην περιοχή από το 2013 έχει μετατρέψει ορισμένους οικισμούς σε πόλεις – φαντάσματα. Κι αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την ανεργία που αυξάνεται διαρκώς.

Η Βορκουτά είναι γνωστή για τα σύντομα δροσερά καλοκαίρια της και για τους εξαιρετικά κρύους με πολύ χιόνι χειμώνες της. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε 70.548 κατοίκους.

Την εποχή του Στάλιν είχε στρατόπεδα με δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους που εργάζονταν στα ορυχεία. Τα στρατόπεδα έκλεισαν τη δεκαετία του 1950, η εκμετάλλευση των ορυχείων συνεχίστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.