Ολλανδία: Ζητούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι εκδιδόμενες γυναίκες

Ολλανδία: Ζητούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι εκδιδόμενες γυναίκες

Σε διαμαρτυρία έξω από το ολλανδικό κοινοβούλιο προχώρησαν δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες, που ζητούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους άμεσα.

«Διαδηλώνω επειδή οι εργαζόμενες στο σεξ υφίστανται διακρίσεις. Μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο ή σε θεραπευτή μασάζ, αλλά δεν μπορείτε να επισκεφτείτε μια εργαζόμενη του σεξ», δήλωσε η εκδιδόμενη γυναίκα και υποψήφια στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, Ιβέτ Λουρς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ ανακοίνωσε πως τα επαγγέλματα που εμπεριέχουν σωματική επαφή, όπως οι κομμωτές και οι μασέρ μπορούν να λειτουργήσουν ξανά από αύριο Τετάρτη. Απέκλεισε συγκεκριμένα την εργασία στο σεξ, λέγοντας ότι είναι αδύνατο να υπάρχει ασφάλεια καθώς από τη φύση του αυτό το επάγγελμα περιλαμβάνει πολύ στενή ανθρώπινη επαφή.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διατηρήσω την απόσταση 1,5 μέτρων. Μπορώ να τους κλειδώσω σε ένα κλουβί, να μείνω μακριά από αυτούς, (μπορώ) ακόμη και να εφαρμόσω κανόνες COVID, μπορούμε να παίξουμε τον γιατρό, μπορώ να τους φορέσω ένα λουρί για σκύλους. Όλα είναι δυνατά, έχω ένα πολύ μακρύ μαστίγιο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», είπε μια εργαζόμενη του σεξ από το Ρότερνταμ, η οποία έδωσε το όνομα Πριγκίπισσα Πατρίσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.