Στέφαν Λεβέν: Καταδικάζει την επίθεση με μαχαίρι στη νότια Σουηδία

Στέφαν Λεβέν: Καταδικάζει την επίθεση με μαχαίρι στη νότια Σουηδία

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που έλαβε χώρα στην νότια πόλη Βετλάντα.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες φρικτές πράξεις με τη συνασπισμένη δύναμη της κοινωνίας μας», είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, στην επίθεση σύμφωνα με την αστυνομία. Ο φερόμενος δράστης, ένας άντρας στα είκοσι του, τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά της αστυνομίας και συνελήφθη.

Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα «αιχμηρό αντικείμενο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κρίστιαν Λιούνγκμπεργκ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης επρόκειτο για ένα μαχαίρι.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον ύποπτο, ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες, που συνεργάζονται σε αυτήν την υπόθεση, «εκτιμούν συνεχώς την ανάγκη για λήψη μέτρων ασφαλείας και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, αν κριθεί αναγκαίο», τόνισε ο πρωθυπουργός Λεβέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.