Τρομακτική πρόταση από τον Guardian: Παγκόσμιο lockdown κάθε 2 χρόνια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Τρομακτική πρόταση από τον Guardian: Παγκόσμιο lockdown κάθε 2 χρόνια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Σοκ έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πρόταση του Guardian για διαπλανητικό lockdown κάθε 2 χρόνια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το άρθρο του αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκπομπές CO2 πρέπει να μειώνονται κατά την ίδια ποσότητα που είχαν κατά την πρόσφατη περίοδο κλειδώματος «περίπου κάθε δύο χρόνια» προκειμένου για να αντισταθμιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η μελέτη πάντως δεν υποστήριξε παγκόσμια lockdown για να το επιτύχει, παρά τον παραπλανητικό τίτλο του Guardian. Στην πραγματικότητα ζήτησε «εντελώς διαφορετικές μεθόδους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.