ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τηλεδιάσκεψη Ταγίπ Ερντογάν με Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Τι θα συζητήσουν

Τηλεδιάσκεψη  Ταγίπ Ερντογάν με Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Τι θα συζητήσουν

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, περί τις 14:15 ώρα Ελλάδος οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών θα συνομιλήσουν με τον Τούρκο πρόεδρο για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα από τα θέματα της προσεχούς ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι ευρωτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται δύσκολες. Όπως εξηγεί Ευρωπαίος αξιωματούχος, μπορεί να διαπιστώθηκαν θετικές ενδείξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όμως η συμπεριφορά της Άγκυρας συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και παραμένει πηγή ανησυχίας.

Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν στην ατζέντα ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να μετουσιωθεί σε μελλοντική επίσκεψη των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών στην Άγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε σχετικά με την κατεύθυνση της έκθεσης ότι η σχέση ΕΕ – Τουρκίας είναι «σχέση-κλειδί» και η Τουρκία δεν είναι απλώς ένας «μείζων εταίρος», αλλά «κρίσιμος εταίρος», καθώς παραμένει και υποψήφια προς ένταξη χώρα. Εκτίμησε μάλιστα ότι σε σχέση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, «υπάρχει μεγαλύτερη ενότητα» ανάμεσα στα κράτη-μέλη για τον τρόπο αντιμετώπισης της Άγκυρας, από τη στιγμή μάλιστα που η τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο έχει βελτιωθεί. Όπως πρόσθεσε πάντως, «η Τουρκία θα πρέπει να κάνει αρκετά ακόμη βήματα προτού μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μία πραγματικά θετική δέσμευση». Πολλά επίσης θα εξαρτηθούν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις από τις εξελίξεις στο Κυπριακό που απασχολεί πολύ την ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.