ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Α.Αντόνοφ: Δεν εξυπηρετεί κανέναν η δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας

Α.Αντόνοφ: Δεν εξυπηρετεί κανέναν η δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας

Ο Ανατόλι Αντόνοφ κλήθηκε να επιστρέψει στην Ρωσία, μετά τις κατηγορίες του Τζο Μπάιντεν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για συμμετοχή και εμπλοκή στις εκλογές του 2020.

Ο Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ που έφυγε από το κτίριο της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, νωρίς το Σάββατο το απόγευμα, συμμετείχε σε συνομιλίες για τους δεσμούς των δύο κρατών ώστε η σχέση μεταξύ τους «να μην καταλήξει στην άβυσσο».

«Αυτή η κατάσταση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Αντόνοφ.

«Βλέπω ότι οι συνάδελφοί μου ανησυχούν ιδιαίτερα για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και το πού αυτές οδηγούνται, δεδομένου ότι δύο τόσο ισχυρές δυνάμεις, – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με μεγάλη ευθύνη για διεθνή μέτρα ασφαλείας- δεν έχουν χρόνο να φιλονικούν. Πρέπει να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα και να δουλέψουμε πάνω στις κοινές προκλήσεις και απειλές, και δυστυχώς έχουμε αρκετές από αυτές», υπογράμμισε ο Αντόνοφ.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν σχεδιάζει προς το παρόν κάποια συνάντηση με τον πρέσβη καθώς «δεν είναι ακόμα», στην προεδρική ατζέντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνοφ εκλήθη στη Μόσχα στις αρχές της εβδομάδας, λίγο μετά την αναφορά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον “φονιά” και απειλώντας ότι θα “πληρώσει το τίμημα” για την ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Επίσης, απείλησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις. Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον, πρώτη φορά από το 1998, όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πούτιν πρότεινε ζωντανή τηλεσυνομιλία με τον Μπάιντεν για να συζητήσουν τα θέματα που έχουν ανακύψει μεταξύ των δύο χωρών, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει την πρόταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.