ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Επίθεση» της Βενεζουέλας στο Facebook για το μπλόκο στο Ν.Μαδούρο: «Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό»

«Επίθεση» της Βενεζουέλας στο Facebook για το μπλόκο στο Ν.Μαδούρο: «Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό»

Στην αντεπίθεση πέρασε η Βενεζουέλα μετά την κίνηση του Facebook να κλείσει τον λογαριασμό του Νικολάς Μαδούρο για 30 ημέρες, λόγω δημοσίευσης που αναφερόταν σε φάρμακο κατά του κορωνοϊού με… θυμάρι.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δικαιολόγησε την απόφασή της, κάνοντας λόγο για παραβίαση πολιτικών κατά της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19. Η Βενεζουέλα αντεπιτέθηκε, κατηγορώντας την Facebook Inc για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό»

Το Facebook ανέφερε στο Reuters ότι αυτό το Σαββατοκύριακο κατέβασε ένα βίντεο στο οποίο Μαδούρο προωθούσε το Carvativir, ένα φάρμακο από τη Βενεζουέλα που ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Η πλατφόρμα επανέλαβε ότι ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο να μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.

Σε δήλωση του την Κυριακή, το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι το Facebook καταδιώκει «περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας» και περιέγραψε το Carvativir ως ρετροϊό «εθνικής παραγωγής και μηχανικής».

«Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου», δήλωσε το υπουργείο.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Οι γιατροί της Βενεζουέλας προειδοποίησαν ότι η επίδραση του Carvativir στον κοροναϊό δεν έχει τεκμηριωθεί. Η θεραπεία προέρχεται από θυμάρι, ένα βότανο που χρησιμοποιείται επί αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.