3 μονάδες κάτω η ΝΔ σε μια εβδομάδα λόγω πυρκαγιών!

Σλοβενία: Νέα μερική καραντίνα – Αυστηροποίηση των μέτρων

Σλοβενία: Νέα μερική καραντίνα – Αυστηροποίηση των μέτρων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Σλοβενία αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα μερική καραντίνα και σε αυστηροποίηση των μέτρων. Εκτός των καταστημάτων με τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα τα άλλα θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται και οι μετακινήσεις περιορίζονται στην περιοχή διαμονής των πολιτών. Όσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές καλούνται να μείνουν σπίτι και να παρακολουθούν μαθήματα εξ’ αποστάσεως. Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν τη χώρα, με εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας στη νόσο Covid-19 μετά τη μόλυνση. «Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα της καραντίνας μετά τις 12 Απριλίου» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ.Γιάνσα.

Η Σλοβενία, η οποία χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 τον Φεβρουάριο, αποφάσισε σήμερα νέα μερική καραντίνα και αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα απέναντι στην «ανησυχητική κατάσταση» των γειτονικών της χωρών.

Εκτός των καταστημάτων με τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα τα άλλα θα παραμείνουν κλειστά όπως και οι πολιτιστικές λέσχες και τα θρησκευτικά ιδρύματα από την 1η έως τις 12 Απριλίου, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται και οι μετακινήσεις περιορίζονται στην περιοχή διαμονής των πολιτών.

Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση

Οι εταιρίες καλούνται να εφαρμόσουν την τηλεργασία όποτε είναι δυνατόν. Οι μαθητές θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

«Δίνουμε μάχη με τον χρόνο», δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα σε συνέντευξη Τύπου. «Ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα της καραντίνας μετά τις 12 Απριλίου».

Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι δεν θα μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν τη χώρα, με εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας στη νόσο Covid-19 μετά τη μόλυνση.

200.000 έκαναν την πρώτη δόση

«Θα επιτύχουμε ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού για να περιορίσουμε την επιδημία μόλις τον Ιούνιο», δήλωσε ο Γιάνσα. «Μέχρι τότε, πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε τη διάδοση του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους».

Μέχρι σήμερα, σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πάνω από 4.000 θάνατοι

Η μικρή χώρα έχει καταγράψει πάνω από 4.000 θανάτους από την εμφάνιση της πανδημίας, αριθμός που την καθιστά μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 193 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, από 750 ημερήσια κρούσματα που ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο του Φεβρουαρίου, ανέρχεται σε 950 σήμερα, ενώ η κατάσταση στις χώρες γύρω από τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.