ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διώρυγα του Σουέζ: Σε περίπου 3,5 μέρες θα ομαλοποιηθεί η κίνηση των πλοίων

Διώρυγα του Σουέζ: Σε περίπου 3,5 μέρες θα ομαλοποιηθεί η κίνηση των πλοίων

Όπως αναφέρουν οι αιγυπτιακές αρχές σε περίπου 3,5 μέρες θα ομαλοποιηθεί η κίνηση των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ.

Είναι περισσότερα από τα 360 τα πλοία που απομένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή, λόγω της προσάραξης του 220.000 τόνων πλοίου Ever Given στη Διώρυγα την περασμένη Τρίτη.

«Η Διώρυγα θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα αμέσως μετά την πλήρη αποκόλληση του πλοίου» σημείωσε ο επικεφαλής τη Αρχής που είναι υπεύθυνη για τη Διώρυγα, Osama Rabie, εκτιμώντας πως θα χρειαστούν περίπου «3,5 ημέρες» για να λυθεί το πρόβλημα.

Αποκολλήθηκε μερικώς το Ever Given

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκόλληση του Ever Given, χωρίς να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα μπορέσει να αποπλεύσει από το σημείο. Από τις 11:30 (τοπική ώρα) είναι σε εξέλιξη δεύτερη προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως το πλοίο είχε μετακινηθεί κατά κάποιο βαθμό από το σημείο όπου είχε κολλήσει, ωστόσο οι προσπάθειες συνεχίζουν να βρίσκουν μπροστά τους εμπόδια.

«Μην πανηγυρίζετε πολύ νωρίς» συνέστησε ο Peter Berdowski, επικεφαλής της εταιρείας Boskalis, η οποία προσελήφθη για την αποκόλληση του πλοίου.

Η μερική αποκόλληση ήρθε μετά από πολλές ημέρες και η παλίρροια αποτέλεσε σημαντικό σύμμαχο στις προσπάθειες. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τις προσπάθειες στο σημείο, αλλά και τα «πρώτα βήματα» του πλοίου.

Αλλά, οι ομάδες που επιχειρούν από το σημείο, σημειώνουν πως το Ever Given είναι ακόμη κολλημένο.

«Τα καλά νέα είναι πως η πρύμνη έχει απελευθερωθεί, αλλά είδαμε πως αυτό ήταν το πιο απλό μέρος της δουλειάς» σημείωσε ο Berdowski, συμπληρώνοντας πως το μεγαλύτερο «στοίχημα» είναι η πλώρη του πλοίου, όπου οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση πασχίζουν να ελευθερωθεί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, απομακρύνθηκαν περί τα 27.000 κυβικά μέτρα άμμου και λάσπης γύρω από το πλοίο, ενώ ακόμη ένα ρυμουλκό έφτασε την περιοχή για να ενισχύσει τις προσπάθειες.

Ανησυχίες για υλικές ζημιές

Η παρούσα θέση του πλοίου δημιουργεί ανησυχίες για υλικές ζημιές στο πλοίο, ωστόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία διαβεβαίωσε πως η μηχανή του λειτουργεί κανονικά και θα κινηθεί βόρεια αμέσως μόλις απελευθερωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά την πορεία του προς την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας ή θα χρειαστεί να κάνει κάποια στάση άλλου για αποκατάσταση ζημιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.