ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πραγματικός Survivor: Πιλότος επέζησε συντριβής αεροσκάφους και περιπλανήθηκε στον Αμαζόνιο για 36 ημέρες

Ο πραγματικός Survivor: Πιλότος επέζησε συντριβής αεροσκάφους και περιπλανήθηκε στον Αμαζόνιο για 36 ημέρες

Μία πραγματική περιπέτεια από αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες έζησε ένας πιλότος αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στον Αμαζόνιο, με τον Αντόνιο Σένα να βγαίνει ζωντανός από τα συντρίμια.

Ο Σένα όχι μόνο επέζησε από την συντριβή, αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος από τη ζούγκλα (με τόσα άγρια ζώα μέσα της) ένα μήνα μετά και τελικά να διασωθεί σώος και αβλαβής, στις 6 Μαρτίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στην αφιλόξενη και αχανή ζούγκλα. Πετούσε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, όταν το μονοκινητήριο Cessna 210 αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο πιλότος αποφάσισε να κατευθύνει το αεροπλάνο σε μια σειρά από φοίνικες, εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κοντά θα βρισκόταν ένα ποτάμι και έστειλε σήμα κινδύνου από τον ασύρματο.

Ο ίδιος γλύτωσε απλές αμυχές και πέρασε τις υπόλοιπες 36 ημέρες προσπαθώντας να βρει τον δρόμο του, να αποφύγει να συναντήσει επικίνδυνα άγρια ζώα αλλά κυρίως να επιζήσει με όσα, λίγα και πρόχειρα, μπορούσε να φάει στο δάσος.

Αρχικά κατασκήνωσε κοντά στα συντρίμμια, ελπίζοντας ότι θα είναι ορατά από αέρος. Είδε αρκετές φορές να περνά από πάνω του αεροσκάφος, προσπάθησε να φωνάξει, μήπως και εντοπιστεί, αλλά μάταια.

Τελικά αποφάσισε ότι η μόνη του επιλογή ήταν να περπατήσει για να βρεθεί σε ένα κατοικήσιμο και ασφαλές μέρος. Μια απόσταση 25 χλμ. του πήρε να την διανύσει πάνω από ένα μήνα μέσα στο πυκνό δάσος. Εντόπισε το κοντινότερο ποτάμι και στη συνέχεια κινούνταν προς τα ανατολικά, με «οδηγό» του τον ήλιο. Τις ημέρες περπατούσε και το βράδυ κοιμόταν σε λόφους, καθώς υπέθετε ότι τα άγρια ζώα είναι πιο πιθανό να κυνηγούν κοντά στο νερό.

Έπειτα από περίπου 30 ημέρες και έχοντας ήδη χάσει 25 κιλά, άρχισε να έχει αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να επιζήσει τελικά. Τότε, άκουσε έναν ανέλπιστο ήχο από μακριά: ένα αλυσοπρίονο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επόμενο πρωί το άκουσε ξανά. Συνέχισε να περπατά και το απόγευμα εντόπισε μια οικογένεια ντόπιων, που βρίσκονταν εκεί για να μαζέψουν καρπούς. Μαζί τους οι ντόπιοι είχαν ασύρματο, μέσω του οποίου επικοινώνησαν με έναν συγγενή του στον οποίο ζήτησαν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του πιλότου και να την ενημερώσει ότι είναι ζωντανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.