ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Διάγγελμα Ε.Μακρόν το απόγευμα για το τρίτο «κύμα» κορωνοϊού

Διάγγελμα Ε.Μακρόν το απόγευμα για το τρίτο «κύμα» κορωνοϊού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται σήμερα το απόγευμα να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες, καθώς το τρίτο «κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού απειλεί να προκαλέσει κατάρρευση στα νοσοκομεία.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν διευκρίνισε αν ο Μακρόν θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους στη Γαλλία.

Χθες ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 και ξεπέρασε το φράγμα των 5.000–ο υψηλότερος αριθμός για αυτό τον χρόνο.

Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας λένε ότι το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι τόσο επιβαρυμένες αποτελεί ένδειξη ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα δεν είναι επαρκή.

Στη Γαλλία ισχύει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου και σε τμήματα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, οι κινήσεις των πολιτών είναι περιορισμένες και κάποια μη απαραίτητα καταστήματα έχουν κλείσει.

Η δήμαρχος του Παρισιού προτείνει να κλείσουν τα σχολεία

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά εδώ και μήνες. Εν αναμονή του προεδρικού διαγγέλματος, η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.

​Ο Μακρόν θα προεδρεύσει αργότερα σήμερα της εβδομαδιαίας σύσκεψης του συμβουλίου αντιμετώπισης της COVID.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.