ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πουλήθηκε για εξωπραγματικό ποσό το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν (φώτο)

Πουλήθηκε για εξωπραγματικό ποσό το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν (φώτο)

Όσο πιο παλιό είναι ένα κόμικ έχει και μεγαλύτερη αξία, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά την πώληση του πρώτου τεύχους του Σούπερμαν.

Το ιστορικό τεύχος της Action Comics με την ένδειξη «Νο 1» έπιασε 3,25 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική αγοραπωλησία, όπως αποκαλύπτει η ComicConnect, μια εταιρία online δημοπρασιών.

Η τιμή είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ για το κόμικ του 1938. Το παλιότερο ρεκόρ κατείχε από το 2014 τεύχος του ίδιου περιοδικού, έχοντας πιάσει τα 3,2 εκατ. δολάρια.

Ο Vincent Zurzolo της ComicConnect, που επέβλεψε την αγοραπωλησία, δήλωσε πως ήταν το τεύχος που «είναι στην πραγματικότητα η εκκίνηση του είδους των σούπερ ηρώων».

Η πρώτη ιστορία του Σούπερμαν αφηγήθηκε στους αναγνώστες την καταγωγή του υπερήρωα και τον τρόπο που έφτασε στη Γη, όπου έγινε γνωστός ως Κλαρκ Κεντ.

Ο πωλητής του τεύχους το είχε αγοράσει το 2018 έναντι 2 εκατ. δολαρίων. Ο Zurzolo δήλωσε πως ενώ το πρώτο τεύχος είχε κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, θεωρείται πως λιγότερα από 100 υπάρχουν ακόμα στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα σπανιότερη είναι η άριστη κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο. «Δεν υπάρχει κόμικ που να αξίζει περισσότερο από το πρώτο τεύχος της Action Comics», κατέληξε ο Zurzolo…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.