ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Λαβρόφ: «Τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν θα πρέπει να βάζουν “φρένο” στο δικαίωμα ταξιδιού»

Σ.Λαβρόφ: «Τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν θα πρέπει να βάζουν “φρένο” στο δικαίωμα ταξιδιού»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου, ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν θα πρέπει να βάζουν «φρένο» στο δικαίωμα ταξιδιού.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από το Καζακστάν το πρωί της Πέμπτης, τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν πρέπει να περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ταξιδιού.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτή η ιδέα συζητήθηκε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ζήτημα παραμένει ακανθώδες.

«Χρειάζεται, όπως είπε ο ομόλογός μου, να καταρτίσουμε κοινό σχέδιο με κανόνες εντός της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης που δεν θα περιορίζουν το δικαίωμα ταξιδιού» υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού θα πρέπει να έχουν μόνο έναν στόχο, σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, κι αυτό είναι «να δείξουν την κατάσταση της υγείας του κατόχου».

Την αντίθεσή του απέναντι στην έκδοση διαβατηρίων εμβολιασμού έχει εκφράσει άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η Εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μέλιτα Βούτζνοβιτς τόνισε πως ο Οργανισμός παραμένει αντίθετος στα συγκεκριμένα διαβατήρια, όμως βεβαίως, οι χώρες «ακολουθούν τον δικό τους τρόπο για να επιτρέψουν μεγαλύτερη κινητικότητα στον πληθυσμό τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο ΠΟΥ θα συνεργαστεί με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και σε ορισμένες θα παρέχει τη σύστασή του σχετικά με το τι πρέπει να περιέχει ένα τέτοιο διαβατήριο» επεσήμανε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος, μιλώντας στο κανάλι Rossiya 24.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.