Αυτή είναι η ακριβότερη κηδεία που έγινε ποτέ – Δεν φαντάζεστε πόσο κόστισε

Αυτή είναι η ακριβότερη κηδεία που έγινε ποτέ – Δεν φαντάζεστε πόσο κόστισε

Ακριβές κηδείες γίνονται σε παγκόσμιους ηγέτες και πολιτικούς, όπου το κόστος υπερβαίνει κατά πολλά εκατομμύρια τη κηδεία ενός απλού πολίτη.

Για παράδειγμα η κηδεία της πριγκίπισσας Νταίανα κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια. Και αν σας φαίνονται πολλά, η κηδεία του Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν κόστισε 400 εκατ. δολάρια.

Και ενώ τα ποσά που διαβάσατε παραπάνω φαίνονται εξωφρενικά, δεν είναι η ακριβότερη κηδεία που έχει συμβεί στην ιστορία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, grunge.com, η κηδεία που έσπασε κάθε ρεκόρ σε κόστος ήταν η κηδεία του δικού μας Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ιστοσελίδα συνέλεξε όλες τις περιγραφές που βρέθηκαν για τη κηδεία του Μεγάλου Στρατηλάτη και υπολόγισε ότι κόστισε 600 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή αξία.

Η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε σε μια τεράστια σαρκοφάγο ολόχρυση, παράλληλα είχε κατασκευαστεί και μία ακόμη χρυσή σαρκοφάγο, ενώ τη σαρκοφάγο μετέφερε μια άμαξα από καθαρό χρυσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεταφορά κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια από τη Αίγυπτο μέχρι τον τελικό προορισμό, που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται, ενώ δέχθηκε αρκετές επιθέσεις από στρατούς που προσπάθησαν να την κλέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.