ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανήλικος Ταϊλανδός συμμετέχει σε αγώνες παιδιών για να ζήσει η οικογένειά του (βίντεο)

Ανήλικος Ταϊλανδός συμμετέχει σε αγώνες παιδιών για να ζήσει η οικογένειά του (βίντεο)

Ο “Τάτα” Πεατσοράι είναι ένας από τους ανήλικους Ταϊλανδούς που συμμετέχουν σε αγώνες παιδιών στην ασιατική χώρα, με στόχο να φέρει λεφτά στην οικογένειά του.

Στην Ταϊλάνδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 300.000 παιδιά, κάτω των 15 ετών, που είναι πυγμάχοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επαγγελματικής Πυγμαχικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Ένα από αυτά είναι και ο 9χρονος Πορνπάταρα «Τάτα» Πεατσοράι.Ο «Τάτα» ανυπομονεί να επιστρέψει στα ρινγκ, καθώς λόγω του κορονοϊού η σεζόν έχει διακοπεί εδώ και πέντε μήνες.

Το ζήτημα είναι όμως πως ο μικρός πυγμάχος ζει την οικογένεια του με τα χρήματα που κερδίζει από τους αγώνες.



«Κουβαλητής» ετών εννιά

«Όλα τα χρήματα που κερδίζει μου τα δίνει, τις πληρωμές και τα φιλοδωρήματα» λέει στο Reuters με καμάρι ο «Τάτα», προσθέτοντας ότι «είμαι περήφανος που είμαι πυγμάχος και φέρνω λεφτά στη μαμά μου».

«Δεν μπορώ να παίξω μποξ, ούτε να προπονηθώ… Βοηθάω τη μαμά πουλώντας πράγματα» λέει με παράπονο ο μικρός, καθώς ο κορονοϊός έχει σταματήσει την αθλητική δραστηριότητα στη χώρα.

Μαζί με τον «Τάτα» και τη μητέρα του μένει και η 16χρονη αδερφή του, Πουμράπι, επίσης πυγμάχος στην εθνική ομάδα.

Η οικογένεια ευελπιστεί ότι στο μέλλον ο μικρός θα γίνει επαγγελματίας στο «Muay Thai» (σ.σ. Είδος μικτών πολεμικών τεχνών πολύ δημοφιλής στη χώρα) ή θα εκπροσωπήσει τον στρατό ή την αστυνομία κερδίζοντας βαθμούς και χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνήθως μου δίνει το εισόδημα του και μερικές φορές θέλει και να του αγοράσω παιχνίδια» λέει η 40χρονη μητέρα του, Σούριπορν Έιμπονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.