Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα 4 ημέρες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα 4 ημέρες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Τέσσερις ημέρες μετά του επί 73 χρόνια συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος να υπενθυμιστεί πως άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 χρόνων, η Βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα.

Η Βασίλισσα, σύμφωνα με την Daily Mail, παραβρέθηκε στην τελετή αποχώρησης του Γουίλιαμ Πηλ από την θέση του Λόρδου Τσάμπερλεϊν, την ανώτερη θέση αξιωματούχου στο προσωπικό του Παλατιού, μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Άντριου Πάρκερ, πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Η βασιλική οικογένεια είχε ανακοινώσει μία περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, ωστόσο σε μία κίνηση που αποδεικνύει την βαθιά αίσθηση καθήκοντος, η Βασίλισσα επέστρεψε νωρίτερα στα καθήκοντά της.

Το γραφείο του Λόρδου Τσάμπερλεϊν ήταν αρμόδιος για τη διοργάνωση και την επιμέλεια των επίσημων βασιλικών τελετών, συμπεριλαμβανομένης και της κηδείας του Πρίγκιπα Φίλιππου, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Forth Bridge».

Λεπτομέρειες για την ημέρα της κηδείας

Στο μεταξύ, βρετανικά Μέσα αποκαλύπτουν διάφορα σενάρια αναφορικά με λεπτομέρειες γύρω από τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν λόγω κορονοϊού, στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, η οποία θα γίνει το προσεχές Σάββατο (17/04).

Σύμφωνα με τη Sun, η Βασίλισσα ενδέχεται να φορά μάσκα κατά τη διάρκεια της κηδείας λόγω των περιοριστικών μέτρων ενώ θα απαγορεύεται να ψέλνονται ύμνοι.

Επιπλέον, είναι πιθανό να χρειαστεί να καθίσει μόνη της καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ότι -όσοι παρακολουθούν τελετές- πρέπει να κάθονται ξεχωριστά από μέλη άλλων οικογενειών και σε απόσταση δύο μέτρων, σε περίπτωση που δεν ανήκουν στο ίδιο «νοικοκυριό».

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πληροί τις προδιαγραφές για να μπει σε κάποια «κοινωνική φούσκα» επειδή δεν ζει μόνη της, με πιθανή εξαίρεση να επιτραπεί να καθίσει κοντά της κάποιο μέλος του προσωπικού του Κάστρου του Γουίνδσορ.

Την Ελισάβετ ενδέχεται να συνοδεύσει ο προσωπικός γραμματέας του Πρίγκιπα Φίλιππου, Άρτσι Μίλερ-Μπέηκγουελ.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η Βασίλισσα, είναι το θέμα της ενδυμασίας του Πρίγκιπα Ανδρέα, καθώς εκείνος ζήτησε να του επιτραπεί να ντυθεί με τη στολή του ναυάρχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημοσιεύματα επίσης αναφέρουν, ότι η Βασίλισσα είναι πλέον πιθανότερο να περάσει περισσότερο χρόνο στο Γουίνδσορ, μετά τον θάνατο του Φίλιππου, ενώ θα χρησιμοποιεί το Παλάτι του Μπάκιγχαμ περισσότερο ως «γραφείο» και «χώρο εργασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.