Δεν κάνει πίσω για τα συμφέροντά της η Γερμανία – Χ.Μάας: Ναι στην συνέχιση της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2

Δεν κάνει πίσω για τα συμφέροντά της η Γερμανία – Χ.Μάας: Ναι στην συνέχιση της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2

Ο Χάικο Μάας εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συνέχισης της δημιουργίας του αγωγού Nord Stream 2, καθώς δεν βρίσκει κανέναν λόγο ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αυτή η συζήτηση δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε αλλαγή της ρωσικής συμπεριφοράς. (…) Πιστεύω ότι θα συνέβαινε το αντίθετο», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε πάντως ανοιχτή σε ενδεχόμενο μορατόριουμ μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ για την κατασκευή του σχεδόν ολοκληρωμένου αγωγού, δηλαδή υπέρ μιας προσωρινής αναστολής των εργασιών κατασκευής του.

«Μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό σας αυτό το ερώτημα», είχε πει συγκεκριμένα την Τρίτη μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. Στην περίπτωση που ο αγωγός μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ολοκληρωνόταν, η Κραμπ-Κάρενμπάουερ τάχθηκε υπέρ του να εξαρτηθεί η λειτουργία του αγωγού από τη συμπεριφορά της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ένα από τα κύρια σημεία διαφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας εδώ και χρόνια. Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον στις αρχές του έτους δεν επέφερε καμία αλλαγή στο θέμα αυτό. Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ευρώπη θα εξαρτάται πάρα πολύ από το ρωσικό αέριο και θέλει να σταματήσει το έργο με την επιβολή κυρώσεων. Οι υποστηρικτές του αγωγού αντιπαραθέτουν στους Αμερικανούς ότι επιδιώκουν απλώς καλύτερες ευκαιρίες πωλήσεων για το υγροποιημένο αέριο τους στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.