ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το όχημα που θα μεταφέρει τον Πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία (φωτο)

Το όχημα που θα μεταφέρει τον Πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία (φωτο)

Στην αυριανή κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου θα κάνει την εμφάνισή του ένα μοναδικό Defender, το οποίο ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου μαζί με τη Land Rover εξέλιξαν για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover Defender TD5 130 καμπίνα-σασί, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull και στη συνέχεια τροποποιήθηκε με βάση τα «θέλω» του πρίγκιπα.

Η κυριότερη αλλαγή έγινε στο πίσω μέρος του, εκεί όπου κατασκευάστηκε ένας ανοικτός χώρος για να φιλοξενήσει το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου. Το αρχικό εξωτερικό χρώμα ήταν το Belize Πράσινο της Land Rover, όμως, τροποποιήθηκε στο χαρακτηριστικό Σκούρο Χάλκινο Πράσινο των στρατιωτικών οχημάτων της Land Rover.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, η βρετανική μάρκα είχε αναλάβει τη συντήρηση του αυτοκινήτου και το προετοίμασε για την κηδεία. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν λάτρης των οχημάτων της Land Rover, τα οποία χρησιμοποίησε σε όλη την ενήλικη ζωή του.

Σύμφωνα με το τελετουργικό της αυριανής κηδείας (17:00 ώρα Ελλάδας), το ειδικά διαμορφωμένο Land Rover που θα μεταφέρει τη σορό του Φίλιππου θα προηγείται των υπολοίπων στη διαδρομή από το κάστρο του Ουίνδσορ μέχρι και τον τόπο της κηδείας του πρίγκιπα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ένα τμήμα των Γρεναδιέρων φρουρών του κάστρου θα τοποθετήσει το φέρετρο στο πίσω μέρος του Land Rover Defender, προτού το όχημα ξεκινήσει το 8λεπτο ταξίδι του προς τα δυτικά σκαλοπάτια του παρεκκλησίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατούν ακριβώς πίσω από το Defender και ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.