ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Μακρόν: Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Αρμένιων

Ε.Μακρόν: Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Αρμένιων

Ο Εμανουέλ Μακρόν τίμησε τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων, συμμετέχοντας σε μια «στιγμή περισυλλογής» ανήμερα της επετείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στην Πλατεία του Καναδά και στάθηκε μπροστά στο μνημείο της γενοκτονίας που αναγέρθηκε το 2003, μαζί με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, την πρέσβειρα της Αρμενίας Χασμίκ Τολμαγιάν και τους συμπροέδρους του Συντονιστικού Συμβουλίου των αρμενικών οργανώσεων της Γαλλίας, Αρά Τορανιάν και Μουράντ Παπαζιάν.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι η 24η Απριλίου θα τιμάται ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας, την οποία αναγνώρισε η Γαλλία πριν από 20 χρόνια, στις 29 Ιανουαρίου 2001. Είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ο πρόεδρος συμμετέχει στους επίσημους εορτασμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 1,2-1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι σκοτώθηκαν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους στρατιώτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που τότε ήταν σύμμαχος της Γερμανίας και της Αυστροουγγαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.